Shënim me stil, i themelimit të kompanisë gjigante

Megjithëse 115 vjet tingëllojnë si kohë shumë e gjatë, është pikërisht kjo ditë kur më katër maj të vitit 2019, Rolls-Royce e ka shënuar këtë përvjetor të themelimit, transmeton Telegrafi.

Në të njëjtën ditë më 1904, themeluesit Charles Rolls dhe Henry Royce, janë takuar për herë të parë janë takuar në një hotel në Mançester të Anglisë, që të krijojnë atë që më vonë do të bëhej një prej kompanive më prestigjioze në botë.

Vetura tyre e parë, i ka prodhuar vetëm 10 kuaj fuqi, që ishin shumë larg prej atyre që V12 i prodhon sot. Megjithatë, për të shënuar përvjetorin e themelimit, do të rpodhohet një veturë e setme special, që do të ejtë shumë e fusqishme.

Kjo makinë unike, do të jetë e bazuar në Phanton 2020, ndërsa do të ketë ngjyrën e kuqe të njëjtë, si dhe ulëse nga lëkura të qepura me dorë. Ende nuk janë të ditura detajet, por besohet që ky Rolls-Royce do të del në shitje gjatë vjeshtës për rreth një milion dollar. /Telegrafi/