Në frontin e kursit të këmbimit, valuta euro rikthehet në nivelin e 1.12 dollarë.

Kursi i këmbimit ndërmjet dollarit dhe jenit në fillim të tregjeve evropiane qëndron në nivelin 110.12.

Sa i përket naftës, kontrata e Brent për ofrimin e korrikut rritet në 69.95 dollarë për fuçi apo 0.10 për qind, kur kontrata WTI me maturim të barabartë rritet me 0.41 për qind në 61.76 dollarë për fuçi, duke pritur për të dhënat javore të SHBA për rezervat e naftës bruto, përcjell Telegrafi.

Një sesion i vendosur negativ për bursën e Tokios, ku Indeksi Nikkei u mbyll 1.46 për qind, i zvogëluar nga efektet e mosmarrëveshjeve tregtare me SHBA që kanë zgjatur për muaj dhe rezultati i të cilit mbetet i pasigurt.

Në fund të tregtimit, indeksi Nikkei humbi 321.13 pikë në 21.602.59 pikë, duke u konsideruar kështu rënia e dytë negative pas me 1.51 për qind. Performanca e indeksit më të gjerë Topix ishte edhe më i keq, duke humbur 1.72 për qind duke përfunduar në 1.572.33 pikë. /Telegrafi/