Pas shpalljes non-grata të zyrtarit rus, pjesë e Misionit të Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara (UNMIK) nga MPJD, ka reagur Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Sipas tyre, doktrina e “persona non grata” nuk është e zbatueshme për personelin e Kombeve të Bashkuara dhe nuk është parashikuar sipas rregullores së UNMIK-ut 2000/47 (mbi statusin, privilegjet dhe imunitetet e KFOR-it dhe UNMIK-ut dhe personelit të tyre në Kosovë).

Por, Sharr Jakupi, shef i stafit në Ministrinë e Jashtme dhe të Diasporës së Kosovës, i është kundërpërgjigjur deklaratës së OKB-së.

Kosova e shpalli non-grata zyrtarin rus të UNMIK-ut, Andrey Nikolaevich Antonov – vjen reagimi i OKB-së Kosova e shpalli non-grata zyrtarin rus të UNMIK-ut, Andrey Nikolaevich Antonov – vjen reagimi i OKB-së

Jakupi përmes një postimi në Twitter tha se UNMIK-u ishte njoftuar nga MPJD-ja më 31 dhjetor 2021, për shpalljen “non-grata” të njërit prej zyrtarëve të saj.

“UNMIK-u është njoftuar nga MPJD-ja të premten, më 31 dhjetor 2021, një nga zyrtarët e tyre ishte shpallur persona non-grata”, ka shkruar Jakupi.

Andrey Nikolaevich Antonov është zyrtari rus i UNMIK-ut i shpallur non-grata nga Kosova Andrey Nikolaevich Antonov është zyrtari rus i UNMIK-ut i shpallur non-grata nga Kosova

Ndërkaq sipas njoftimit të ministres Donika Gërvalla, vendimin e ka marrë me kërkesë të Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.

“[Vendimi është marrë] për shkak të veprimtarisë së tij të dëmshme, e cila ka cenuar sigurinë kombëtare të Republikës së Kosovës. Njëkohësisht kam njoftuar institucionet ligjzbatuese dhe autoritetet përkatëse për zbatimin e këtij vendimi”, thuhet në njoftimin e ministres. /Telegrafi/