Stresi psikologjik shkakton pakënaqësi dhe ankth për ju, por jo për personin që ju ka lënduar

Pranimi i një faljeje nuk është zgjidhja. Të thuash “çdo gjë është mirë” shpesh shkon bashkë me faljen, por këto janë koncepte të ndryshme.

Për të falur një person, duhet të liroheni nga zemërimi dhe mendimet tuaja negative thellë si brenda, ashtu edhe jashtë jush, transmeton Telegrafi.

Falja nuk është thjesht një formalitet – është një gjendje shpirtërore që mund t’ju ngrejë mbi shumë telashe, ose, anasjelltas, t’ju rrokullisë mendërisht dhe fizikisht në humnerë.

Çfarë ndodh në trup kur falni një mashtrim ose kaloni mbi një fyerje?

Stresi

Studimet kanë treguar se një nga përfitimet e faljes është ulja e niveleve të kortizolit. Gjithsej 71 pjesëmarrës dhe reagimet e tyre fizike u studiuan kur folën me ndjeshmëri për pakënaqësinë dhe faljen. Ata që ishin më liberalë kishin një përgjigje fiziologjike më të ulët ndaj stresit.

Zemër e shëndoshë

Falja fjalë për fjalë funksionon shumë mirë në zemër. Njerëzit që inatosen kanë më shumë probleme dhe probleme me zemrën sesa ata që falin. Pse zemra juaj duhet të vuajë dhe të punojë më shumë se ç’duhet, ndërkohë që frenon zemërimin?

Dhimbja

Të jesh në gjendje të falësh me zemër redukton dhimbjen emocionale dhe fizike. Nga 61 pacientët që vuanin nga dhimbjet fizike të shpinës, ata që falën sinqerisht “shkelësit” e tyre raportuan nivele më të ulëta dhimbjeje. Ekziston një lidhje midis faljes dhe dhimbjes së vazhdueshme.

Presioni i gjakut

Duke çliruar zemërimin, një person mund të ulë presionin e gjakut. Falja shoqërohet me nivele më të ulëta të presionit të gjakut.

Jetëgjatësia

Ankesat tuaja mund t’ju duhen disa vite për të jetuar. Ata që dinë të falin jetojnë më gjatë!

Është e rëndësishme të mbani mend se, duke u mbajtur pas zemërimit dhe duke mos pasur qëllim të korrigjoni asgjë, mbani thëngjij të ndezur dhe digjni veten. Lëreni qymyrin dhe do ndiheni mirë sepse e keni hequr barrën mendore.

Pas një kohe, trupi juaj do t’ju falënderojë për presionin e ulët të gjakut, një zemër më të shëndetshme, një prag më të lartë dhimbjeje dhe një jetë më të gjatë. Herën tjetër që dikush ju mërzit, mbani mend se dëshironi të jetoni një jetë të gjatë, të lumtur dhe të shëndetshme! /Telegrafi/