LAJMI I FUNDIT:

Raport: Maqedonia e Veriut me progres në lirinë e medias, edhe pse jo koherente dhe disi e kufizuar

Raport: Maqedonia e Veriut me progres në lirinë e medias, edhe pse jo koherente dhe disi e kufizuar

Në vitet e fundit, Maqedonia e Veriut vazhdimisht ka arritur përparim në aspektin e lirisë së mediave, edhe pse nuk është koherent dhe disi i kufizuar, është konkluzioni kryesor i Raportit të Misionit për vlerësimin e situatës me lirinë e mediave me titull “Liria e mediave në Maqedoninë e Veriut: përparimi i këmbëve të qelqit”.

Raporti përmban të gjeturat dhe rekomandimet e dala nga misioni ndërkombëtar për vlerësimin e gjendjes mediatike në vend, i cili u mbajt nga 5 deri më 7 qershor të këtij viti, në organizim të Shoqatës të Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM).

Vlerësimi i situatës është bërë nga Qendra Evropiane për Lirinë e Shtypit dhe Medias (QELSHM), Federata Evropiane e Gazetarëve (FEG), Free Press Unlimited (FPU), Instituti Ndërkombëtar i Shtypit (INSG) dhe Observatori për Ballkan dhe Evropë e Ballkanit dhe Kaukazit Transevropa (OBCT), e cila zhvilloi takime me vendimmarrësit në vend që lidhen me sektorin e medias.


Sekretari i Përgjithshëm i FEG-së Ricardo Gutierrez në aktivitetin e sotëm në kuadër të Ditëve të Literaturës Mediatike në Agjencinë e Shërbimeve Mediatike Audiovizive (ASHMA) theksoi se raporti ka konstatime pozitive për punën e gazetarëve, por, siç tha ai, “ka hapësirë ​​në interesin publik për vendi që udhëheq shërbimet publike për të marrë vendime të gabuara për gjërat e duhura.”

Ai theksoi se politikanët nuk konsultohen me shoqatat e gazetarëve kur marrin vendime dhe shtoi se këtë duhet ta bëjnë për të marrë vendime reale.

Kryetari i Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë, Mlladen Çadikovski tha se tani është koha e duhur për të ardhur deri te zgjidhje reale sistematike. Përndryshe, siç thatë ju, mund të shkojmë lehtësisht nga vendi i 38-të në vendin e 128-të për sa i përket lirisë së medias, siç ishte në vitin 2015./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
BE-ja ende nuk ka marrë vendim për heqjen e masave ndaj Kosovës, Stano thotë se diskutimet po vazhdojnë në Këshill

BE-ja ende nuk ka marrë vendim për heqjen e masave ndaj Kosovës, Stano thotë se diskutimet po vazhdojnë në Këshill

Jehona Hulaj
Ardhja e bashkatdhetarëve, kjo është gjendja në pikat kufitare

Ardhja e bashkatdhetarëve, kjo është gjendja në pikat kufitare

Lajme
Çanak: Serbia njeh elemente të shtetësisë së Kosovës, por s’e pranon kurrë që e ka njohur

Çanak: Serbia njeh elemente të shtetësisë së Kosovës, por s’e pranon kurrë që e ka njohur

Lajme
Çmimet e larta në vend nxisin rezervimet rekord të shqiptarëve në Greqi dhe Turqi

Çmimet e larta në vend nxisin rezervimet rekord të shqiptarëve në Greqi dhe Turqi

Lajme
Kufizimi i orarit të punës për shkak të temperaturave të larta, IKSHPK publikon listen e atyre që duhet punuar vetëm 4 orë

Kufizimi i orarit të punës për shkak të temperaturave të larta, IKSHPK publikon listen e atyre që duhet punuar vetëm 4 orë

Lajme
Një polic dyshohet se ka plagosur akisdentalisht një të mitur në Istog

Një polic dyshohet se ka plagosur akisdentalisht një të mitur në Istog

Kronika e Zezë
Kalo në kategori