Pronari i kompanisë “Elkos Group”, Ramiz Kelmendi, në një intervistë në Emisionin “EKONOMI” në Telegrafi.com me gazetarin Lulzim Ahmeti ka folur për pengesat që i janë bërë në tentimin e tij, për të investuar në Tiranë.

Reklama

Ai kanë planifikuar ndërtimin e një Qendre Tregtare “ETC” në Tiranë me një investim deri në 12 milionë euro, si dhe punësimin e mbi 250 personave.

Kelmendi ka thënë se pasi kanë blerë një parcelë, pengesat që u kanë dalë nga Bashkia e Tiranës dhe Kryebashkiaku Erion Veliaj, janë të pakuptimta.

Ai ka treguar se edhe pse ka kërkuar takim me Veliajn, ai nuk ka pranuar të takohet me të, pa intervenimin e të njohurve të tjerë në Tiranë.

Reklama

“Kam kërkuar takim me Erion Veliajn dhe nuk më ka pranuar në takim pa intervenim të miqve të tjerë tërthorazi. E pyeta sinqerisht se a ka ndonjë pengesë që të kryhet transaksioni, a ka pengesë në dhënien e lejes apo mos ka interes që Bashkia të investojë aty. Shërbimi teknik i kryetarit të Bashkësisë na ka sjellë një dokumentacion ku është parë projekti i ndërtimit të terminalit që ka qenë i rrumbullakuar si projekt, si dhe pjesa e hapësirës tonë ka qenë e lirë pa asnjë shënim”, ka rrëfyer biznesmeni Ramiz Kelmendi.

Reklama

Sipas tij, edhe pagesa e lejes për ndërtim të kësaj qendre ka qenë tepër e madhe.

Ramiz Kelmendi kërkon sqarim nga Erion Veliaj për ndalimin e projektit milionësh në Tiranë Ramiz Kelmendi kërkon sqarim nga Erion Veliaj për ndalimin e projektit milionësh në Tiranë
Reklama

“Pas plotësimit të dokumenteve ka ardhur dokumenti që ne e quajmë leja e ndërtimit dhe në fund ka ardhur miratimi nga kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj. Kjo procedurë ka përfunduar dhe pas kësaj vjen pagesa, jepet dokumenti për të paguar obligimet që janë paguar në vlerën prej 1.25 milion euro, vetëm për leje të ndërtimit. Pra kjo është një leje e ndërtimit jashtëzakonisht e madhe, nuk është pritur të jetë kaq, pasi është klasifikuar si objekt për t’u shitur, e jo objekt për ta kryer funksionin vital të kompanisë, pra nga 400-500 mijë euro që është paraparë, ka dalë në 1.25 milion euro”, deklaroi Kelmendi.

Reklama
Reklama

Sipas Kelmendit, pas kësaj, Bashkia e Tiranës ka pasur obligim ligjor që në një afat prej pesë ditësh ta lëshojë një letër që quhet formular i lejes së ndërtimit dhe të fillojë ndërtimi, por ky nënshkrim nuk ka ardhur.

“I kanë ftuar kolegët në takim dhe së pari kanë kërkuar që ne t’ia bëjmë një dhuratë Bashkisë në vlerë prej 1 milion eurove të tokës për interesa të përmbylljes së terminalit. Unë kam pranuar që t’ia fali një pjesë, për hir të përshpejtimit të procesit, pasi që paska mbetur Bashkia në faljen e saj dhe pas kësaj ka ardhur një kërkesë tjetër përmes së cilës është kërkuar ofrimi/falja e 15 mijë metra katrorë tokë, në vlerë prej 4 milionë euro”, ka thënë Kelmendi.

Reklama
Reklama

Biznesmeni Kelmendi ka rrëfyer se investimi në qendrat tregtare ETC në Tiranë do të ishte në vlerë milionëshe dhe do të punësonte shumë persona.

“Investimi është dashur të jetë 12 milionë euro dhe një punësim do të ishte mbi 250 vetë. Ka qenë një objekt jashtëzakonisht funksional që e përfshinte një zonë të pambuluar për tregti dhe kishte një formë dhe një pamje të jashtëzakonshme që ishte pjesë e ambientit dhe që i përgjigjet qytetit të Tiranës”, ka thënë Ramiz Kelmendi, pronar i kompanisë Elkos Group. /Telegrafi/