Ministria e Mbrojtjes me anë të një konference ka prezantuar aktivitetet dhe rezultatet e arritura gjatë vitit 2019.

Ministri në detyrë  i Mbrojtjes, Rrustem Berisha tha se gjatë këtij viti kjo Ministri ka arritur t’i realizojë të gjithë objektivat e saj.

Berisha tha se këtë vit kanë t’i realizojnë tranzicionin e Ministrisë së Mbrojtjes, emblemat, simbolet dhe flamujt e njësive.

“Po ashtu pas rekrutimit të fundit që kemi pasur kemi arritur ta rrisim përqindjen e komunitetit  jo shumicë,  kemi arritur ta rrisim përqindjes e gjinisë femërore në FSK, 11 për qind komuniteti jo shumicë deri 10 për qind. Po ashtu FSK vazhdon që të jetë  institucioni më i besueshëm…”, tha Berisha.

Berisha në këtë konferencë ka përmendur edhe bashkëpunimit me NATO-n dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ndërsa, komandanti  i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Rrahman Rama tha se po e përmbyllin një vit si ushtri e Kosovës që me shekuj  është pritur.

Rama tha se janë duke punuar që pjesëtarët e ushtrisë të jenë në misione paqeruajtëse dhe në aktivitete tjera. /Telegrafi/