Qualcomm dhe Samsung njoftuan për një ngjarje të veçantë për shtyp që prodhuesi jugkorean do të zhvillojë në lidhje me planet e saj për çipat e ardhshëm 5G Snapdragon.

Procesorët e rinj të Samsung do të bëhen në teknologjinë e procesit 7nm, një hap masiv në teknologjinë e litografisë ultravjollcë ekstreme (EUV).

Samsung do të prodhojë 5G Snapdragon 7nm në fabrikën e Samsung në Hwaesong të Koresë së Jugut.

Krahasuar me çipet FinFET 10 nm, teknologjia EUV do të ofrojë 40% të eficiencës së zonës, 10% performancë më të lartë dhe deri në 35% kosto më të ulët të konsumit të energjisë.

Pothuajse 50 prodhues dhe transportues tashmë shprehën gatishmërinë për të mbështetur standardin e ri dhe për të shtyrë pajisjet me 5G çdo vit.