Në New Orleans, coronavirusi është shumë më vdekjeprurës sesa në pjesën tjetër të Shteteve të Bashkuara, dhe mjekët thonë se shkaku është mbipesha dhe sëmundjet e lidhura me të.

“Ne jemi thjesht të sëmurë”, thotë Rebekah Gee, e cila deri në janar ishte Sekretare e Shëndetësisë  në Louisiana.

“Edhe para kësaj pandemie, ne kishim pabarazi të mëdha në situatën shëndetësore, dhe ju mund të mendoni se sa ato janë rritur tani”, shtoi ajo, transmeton Teegrafi.

Së bashku me New York dhe Seattle, New Orleans është një nga vendet e para që coronavirusi ka prekur Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, niveli i vdekjeve është dy herë më i lartë se në New York dhe katër herë më i lartë se në Seattle.

Banorët e New Orleans vuajnë nga mbipesha, diabeti dhe hipertensioni me ritme më të larta se mesatarja kombëtare. Mjekët dhe zyrtarët e shëndetit publik, thonë se pacientë të tillë janë më të prekshëm ndaj Covid-19.

Rreth 97 për qind e vdekjeve të Covid-19 në Luiziana kanë pasur një sëmundje të mëparshme, sipas Departamentit të Shëndetësisë. Diabeti ishte i pranishëm në 40 për qind të vdekjeve, 25 për qind ishin mbi peshë, sëmundje kronike në 23 për qind, dhe problemet e zemrës në 21 për qind.

New Orleans, i cili ka vrarë më shumë se 115 njerëz deri më tani, mund të jetë një sugjerim i asaj që do të ndodhë kur pandemia të arrijë forcën e plotë në pjesët e tjera të Amerikës së Jugut që gjithashtu kanë nivele të larta të obezitetit, diabetit dhe presionit të lartë të gjakut. /Telegrafi/