Për 30 ditë gjatë muajit Prill besimtarët muslimanë në mbarë botën do të agjërojnë në muajin e shenjtë të Ramazanit.

Përgatitjet kanë filluar edhe në familjet kosovare, ku dilemat janë rritur dhe ekziston pyetja kryesore: Cili është ushqimi më i shëndetshëm për t’u konsumuar gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit?

Çfarë thonë OBSH dhe organizatat tjera?

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), mishi i freskët i pulës është i preferuar si në iftar ashtu edhe në syfyr.

Cleveland Clinic pas studimeve shumëvjeçare rekomandon mishin e pulës të freskët pasi që ka sasi të proteinave të shëndetshme shumë të nevojshme për organizmin.

Veçanërisht Cleveland Clinic rekomandon që iftari të jetë me mish të freskët të pulës, perime të skuqura dhe të servuara me qiqra.

Mishi i freskët i pulës në Kosovë

Në vendin tonë është Perutnina Ptuj që sjell mish të freskët të pulës me origjinë 100% sllovene.

Me linjën e saj Natur, mishi i freskët i pulës nga Perutnina Ptuj vjen me furnizime të rregullta në vendin tonë dhe i përmbush standardet më të larta të cilësisë, sigurisë dhe gjurmueshmërisë.

Mishi i freskët nga Perutnina Ptuj vjen në tryezën tuaj pa hormone dhe pa antibiotik, andaj është edhe i shëndetshëm për t’u konsumuar gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Me mish të freskët nga linja Natur e Perutnina Ptuj mund të furnizoheni në rrjetet e marketeve apo në platformën online të produkteve ushqimore, Begmart.com.