Muaji i shenjtë i Ramazanit është një prej periudhave më të veçanta të vitit, sidomos për ata që janë myslimanë të devotshëm dhe agjërues.

Muaji i shenjtë i Ramazanit paraqet sfida sidomos për ata që duan të ushqehen në mënyrën e duhur dhe të kujdesen për shëndetin e tyre.

Iftari preferohet të jetë me mish të freskët të pulës

Sipas një hulumtimi nga departamenti i dietikës në Singapore General Hospital të publikuar në HealthXchange.org, iftari me mish të freskët të pulës është më se i preferueshëm.

“Mishi i pulës i freskët dhe produktet e qumështit në nivel të ulët të yndyrës janë burim i mrekullueshëm i proteinave teksa ju kufizon nga akumulimi i yndyrnave. Për më shumë ju ndihmon që të rregulloni vijën e trupit e të forconi sistemin imunitar”, thuhet në këtë hulumtim.

Më tej rekomandohet që personat që agjërojnë të mos e teprojnë me të ngrënit gjatë iftarit dhe të kenë ushqim të balancuar në mënyrë që të parandalojnë tretjen e ngadaltë dhe shtimin në peshë.

Ku të gjejmë mish të freskët të pulës?

Rëndësi të madhe ka origjina e mishit që ju konsumoni. Shmangni mishin me afat të gjatë dhe të ngrirë, të cilat kanë origjinë të dyshimtë dhe që vënë në pikëpyetje shëndetin tuaj.

Në vend të këtij lloji të mishit, ju preferohet që të konsumoni mish të freskët të pulës, siç është nga kompania e njohur sllovene, Perutnina Ptuj.

Me linjën e saj Natur, mishi i freskët i pulës nga Perutnina Ptuj vjen me furnizime të rregullta në vendin tonë dhe i përmbush standardet më të larta të cilësisë, sigurisë dhe gjurmueshmërisë.

Mishi i freskët nga Perutnina Ptuj vjen në tryezën tuaj pa hormone dhe pa antibiotik, andaj është edhe i shëndetshëm për t’u konsumuar gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Me mish të freskët nga linja Natur e Perutnina Ptuj mund të furnizoheni në rrjetet e marketeve apo në platformën online të produkteve ushqimore, Begmart.com.