LAJMI I FUNDIT:

Presidenca: Nuk ekziston asnjë pengesë kushtetuese që derisa të vendoset çështja e emërimit të Kryeprokurorit të Shtetit, U.D të ushtrojë të gjitha kompetencat

Presidenca: Nuk ekziston asnjë pengesë kushtetuese që derisa të vendoset çështja e emërimit të Kryeprokurorit të Shtetit, U.D të ushtrojë të gjitha kompetencat

Çështja e Kryeprokurorit të Shtetit do të jetë temë edhe në të ardhmen, kjo pasi që ende nuk ka as refuzim e as dekretim të Blerim Isufaj në krye të këtij institucioni.

Reklama

Në një deklaratë për Telegrafin nga Zyra e Presidentes ka thënë se në përputhje me mandatin kushtetues dhe ligjor, Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në vazhdimësi është angazhuar për ndërmarrjen e veprimeve që rrisin besimin e qytetarëve në institucionet e vendit, duke përfshirë sistemin e drejtësisë në Republikën e Kosovës dhe sistemin prokurorial si një hallkë qendrore të këtij sistemi.

‘Procedurat e zhvilluara në Këshillin Prokurorial të Kosovës për propozimin e kandidatit për Kryeprokurorit të Shtetit, siç tashmë jeni të informuar edhe nga organizata dhe vëzhgues të pavarur vendor, është përcjellë me raportime e reagime për parregullsi të shumta. Po ashtu, shqetësime lidhur me mbarëvajtjen e procedurave të zhvilluara në KPK-ja, janë shprehur publikisht edhe nga partnerët ndërkombëtarë, të cilët në vazhdimësi kanë mbështetur ndërtimin dhe zhvillimin e sistemit prokurorial në vendin tonë”, thotë për Telegrafin Bekim Kupina, këshilltar për media në Presidencë.

Sipas tij lidhur me procedurën e përzgjedhjes së Kryeprokurorit të Shtetit, janë zhvilluar procese gjyqësore në gjykatat e rregullta përkitazi me kontestimin që i është bërë procedurës së zhvilluar në KPK, për propozimin e Kryeprokurorit të Shtetit.

“Presidentja konsideron se në dritën e vërejtjeve dhe kontestimeve serioze që i janë bërë procedurës së zhvilluar në KPK, është e nevojshme që të pritet shterimi i të gjitha mundësive dhe afateve kushtetuese dhe ligjore që palët kanë për të adresuar në rrugë gjyqësore të gjitha pretendimet për parregullsi dhe shkelje ligjore që janë ngritur lidhur me këtë procedurë, duke përfshirë edhe afatin për të proceduar lëndën në Gjykatën Kushtetuese”, deklaron Kupina.

“Dëshiroj të vëjë në dukje se nuk ekziston asnjë pengesë  kushtetuese dhe ligjore që, derisa të vendoset çështja e emërimit të Kryeprokurorit të Shtetit, Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit të ushtrojë të gjitha kompetencat dhe të kryej të gjitha veprimet e nevojshme, që bien brenda kompetencave të Kryeprokurorit të Shtetit”, u shpreh tutje.

Sipas tij,  Presidentja si garantuese e funksionimit kushtetues të institucioneve kushtetuese, rikonfirmon përkushtimin e saj për të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme, brenda afateve dhe autorizimeve të saja kushtetuese, që kontribuojnë në pavarësinë dhe integritetin e sistemit prokurorial dhe që forcojnë besimin e qytetarëve në sistemin e drejtësisë.

Kundërshtohet përzgjedhja e Blerim Isufajt për Kryeprokuror të Shtetit – KPK thotë se procesi ishte plotësisht legjitim
Lexo po ashtu Kundërshtohet përzgjedhja e Blerim Isufajt për Kryeprokuror të Shtetit – KPK thotë se procesi ishte plotësisht legjitim

Ndryshe Këshilli Prokurorial i Kosovës  kishte votuar unanimisht në vitin 2022 për Blerim Isufajn për Kryeprokuror të ri të Shtetit, i cili ishte propozuar për dekretim tek presidentja./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Serwer: Për situatën në veri, SHBA-ja po mbështetë 100 për qind Serbinë

Serwer: Për situatën në veri, SHBA-ja po mbështetë 100 për qind Serbinë

Lajme
Kurti për The Guardian: Deklarata e Blinkenit ishte e padrejtë, e gabuar dhe shumë naive

Kurti për The Guardian: Deklarata e Blinkenit ishte e padrejtë, e gabuar dhe shumë naive

Politikë
Hoxha: Kurti mund të shkarkohet apo të dorëhiqet

Hoxha: Kurti mund të shkarkohet apo të dorëhiqet

Politikë
Spahiu: Çdo minut që Kosova nuk e largon Albinin, largohet me vite nga Perëndimi

Spahiu: Çdo minut që Kosova nuk e largon Albinin, largohet me vite nga Perëndimi

Lajme
Presidenti kroat komenton zhvillimet në veri: Serbia duhet ta kuptojë se Kosova është e pavarur

Presidenti kroat komenton zhvillimet në veri: Serbia duhet ta kuptojë se Kosova është e pavarur

Politikë
Kryetari i Zubin Potokut: Do t’i dëgjoj rekomandimet e ShBA-së, sot e kam ushtruar detyrën në Çabër

Kryetari i Zubin Potokut: Do t’i dëgjoj rekomandimet e ShBA-së, sot e kam ushtruar detyrën në Çabër

Lajme
Kalo në kategori