LAJMI I FUNDIT:

Pozicioni i magjishëm i jogës: Mposhteni kapsllëkun dhe përshpejtoni metabolizmin vetëm me një ushtrim!

Pozicioni i magjishëm i jogës: Mposhteni kapsllëkun dhe përshpejtoni metabolizmin vetëm me një ushtrim!

Ky pozicion i jogës mund të përshpejtojë dukshëm metabolizmin, të forcojë muskujt dhe të eliminojë problemin me kapsllëkun

Reklama

Me këtë galiç do të aktivizoni edhe më shumë energjinë apana vayu, transmeton Telegrafi.

Kjo është energji e cila rrymon në trupin tuaj, gjë që do të thotë që ka rolin e eliminimit të gjërave të mbetura nga organizmi juaj.

Shikoni si ndihmon pozicioni galiç në punën e zorrëve:

Në pozicionin galiç muskujt lirohen, gjë që krijojnë kalim nëpër të cilin nxirren jashtë gjërat e mbetura nëpër zorrë.

Nga ana tjetër, derisa jeni në pozicionin ulur, ai muskul është i tendosur dhe pengon kalimin.

Edhe një pjesë e zorrëve është pengesë e llojit të vet në zbrazjen e zorrëve – dhe ajo është zorra e trashë sigmoide, e cila është e lakuar.

Në pozitën galiç me kërdhokullën e majtë zvogëloni lakueshmërinë e kolonës dhe për këtë shkak lehtësohet zbrazja.

Në video shikoni si bëhet ky ushtrim:

/Telegrafi/