Një bebe gjatë shtatzënisë, mund të lëvizë shumë dhe të vihet në pozita të ndryshme

Për të qenë të sigurt për shëndetin e tij, duhet të dini se çfarë tregojnë pozicionet e bebit në barkun e nënës:

Ky konsiderohet pozicioni më i mirë i bebeve, përpara se ata të vijnë në jetë.

Nëse do të jetë në këtë pozitë, koka e foshnjës është poshtë në legenin e nënës, ndërsa shpina e bebit do të ballafaqohet me barkun e nënës, duke e bërë më të lehtë lindjen.

Ky njihet si pozicioni “mbrapsht” i bebeve. Koka e foshnjës është poshtë dhe ndryshe nga pozicioni i mëparshëm, është e vështirë për foshnjat të kalojnë në pjesën e legenit të nënës.

Kjo mund të shkaktojë lindje më të gjatë dhe më të ngadalshme.

Ky pozicion ndodh kur foshnjat shtrihen horizontalisht në mitër. Madje, duket sikur foshnjat po flenë në shpinë. Shumë fëmijë kthehet në këtë pozicion, kur nëna është gati për të lindur.

Nëse foshnja qëndron në këtë pozicion deri datën e lindjen, mjekët duhet patjetër të kryejnë një seksion C, përndryshe mund të ketë rrezik për prokalim të kordonit të kërthizës.

Në këtë pozicion, koka e një foshnjeje është lart.

Ky pozicion është i sigurt kur bebet janë mitër, por ky pozicion mund të jetë i rrezikshëm gjatë lindjes. /Telegrafi/