LAJMI I FUNDIT:

Posta e Maqedonisë përgatit sistem të ri për kontabilitet të posaçëm dhe alokim të kostove

Posta e Maqedonisë përgatit sistem të ri për kontabilitet të posaçëm dhe alokim të kostove

Kanë filluar aktivitetet për përcaktimin e sistemit të duhur për llogaritjen e posaçme dhe alokimin e kostove të
operatorit kombëtar Posta e RMV-së. Ky aktivitet duhet të përmirësojë funksionalitetin e zyrës postare, si bartës të shërbimit universal postar në vend dhe të ndihmojë liberalizimin e plotë të tregut postar, proces i planifikuar për
fillimin e vitit të ardhshëm dhe deri më tani i shtyrë pesë herë.

Reklama

Drejtoresha e Agjencisë për Posta, Biljana Avramovska Gjoreska, për MIA-n deklaroi se aplikimi i sistemit për kontabilitet të posaçëm dhe alokimin e kostove ka përfitim të konsiderueshëm, si për AP-në si rregullator dhe për ofruesin e shërbimit universal.

“Ky sistem do të lejojë gjithashtu që ofruesi i shërbimit universal të zhvillojë një skenar, d.m.th të llogarisë koston neto të ofrimit të shërbimit universal, i cili është një barrë e padrejtë financiare dhe që duhet të kompensohet në përputhje me rregulloret”, deklaroi Avramovska Gjoreska.

Me liberalizim të plotë të tregut postar, Posta e RMV-së duhet të humbasë ekskluzivitetin në çmimin e shërbimeve të rezervuara postare, të cilat përfshijnë marrjen, transferimin dhe dërgimin e dërgesave të korrespondencës (letrat dhe
kartolinat), si dhe dërgesat e postës drejtpërdrejtë deri në 50 gramë.

Tuining projekti për përmirësimin e kapacitetint të AP-së u zbatua në bashkëpunim me Ministrinë e Transportit, dhe Çështjeve Urbane të Mbretërisë së Spanjës dhe ekspertëve nga Posta e Spanjës.

Siç informoi Avramovska Gjoreska, përveç përcaktimit të sistemit të përshtatshëm për kontabilitet të posaçëm dhe alokimin e kostos, mes rezultateve të Tuining projektit janë dhe rregullimi i përmirësuar i tregut postar në pritje të liberalizimit të plotë, zbatimi i plotë i Legjislacionit evropian në fushën e shërbimeve postare, deri në anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian, rekomandimet për përmirësimin e procedurave ekzistuese, baza për aktivitete dhe zhvillime të mëtutjeshme, roli i përforcuar i Agjencisë në fushën e mbikëqyrjes ndaj operatorëve postarë

Në trend Lajme

Më shumë
Avokati serb thotë se do të ngre kallëzim penal ndaj grupit të Radoiçiqit për terrorizëm dhe vrasje në Kosovë

Avokati serb thotë se do të ngre kallëzim penal ndaj grupit të Radoiçiqit për terrorizëm dhe vrasje në Kosovë

Lajme
Pamje ku shihet Radoiçiqi në Prokurorinë e Lartë në Beograd

Pamje ku shihet Radoiçiqi në Prokurorinë e Lartë në Beograd

Lajme
Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lajme
Me 1 janar qytetarët e Kosovës lëvizin pa viza, qeveria fillon fushatën informuese

Me 1 janar qytetarët e Kosovës lëvizin pa viza, qeveria fillon fushatën informuese

Lajme
Milan Radoiçiq arrestohet në Serbi, ndalohet për 48 orë

Milan Radoiçiq arrestohet në Serbi, ndalohet për 48 orë

Lajme
Kongresistja republikane: SHBA-ja dhe KFOR-i duhet t'i mbajnë përgjegjës sulmuesit që kërcënojnë sigurinë e Kosovës

Kongresistja republikane: SHBA-ja dhe KFOR-i duhet t'i mbajnë përgjegjës sulmuesit që kërcënojnë sigurinë e Kosovës

Lajme
Kalo në kategori