30 vjet Martin Camaj – 30 vjet Letërsi e vazhdimësisë

Me rastin e shënimit të 30 vjetorit të ikjes në amshim të njërit nga shkrimtarët dhe poetët më të mirë të shekullit të fundit, Martin Camaj, nga data 18 deri 20 mars në Vienë ftohet poeti kosovar, Fahredin Shehu dhe tre autorë tjerë.

Ftesa vjen dhe Manifestimi organizohet nga Bashkia e Vienës, Austri dhe botuesi Media Verlag.

Sipas organizatorëve, “Nëse kombi shqiptar ka një ambasador të poezisë shqipe në botë, ky është padyshim Fahredin Shehu nga Rahoveci i Kosovës. Viena është e lumtur me e pasë në këtë Kuvend prestigjioz poetin shqiptar”, konkludon njëri nga organizatorët, poeti dhe përkthyesi Gjergj Jozef Kola.

Manifestimi do të mbahet nga 18 deri 20 mars 2022, në Europahaus, Vienë. /Telegrafi/