Rregullatorët e Bashkimit Evropian kanë filluar një hetim të ri për monopol të Google.

Këtë herë, kompania është duke u hetuar nëse gjiganti i teknologjisë amerikane po mbyt konkurrencën në teknologjinë e reklamimit digjital.

Komisioni ekzekutiv i BE tha të martën se ka hapur një hetim zyrtar nëse Google shkel rregullat e konkurrencës së bllokut duke favorizuar shërbimet e veta të teknologjisë së reklamimit në ekran në internet në kurriz të botuesve rivalë, reklamuesve dhe shërbimeve të teknologjisë reklamuese.

Komisioni tha se po shikon veçanërisht nëse Google po kufizon hyrjen nga palët e treta në të dhënat e përdoruesit për qëllime reklamash në faqen e internetit dhe aplikacionet. /Telegrafi/