Prej se është lansuar në vitin 2013, konsola për video-lojëra i ka mundur në shitje të gjithë rivalët.

Shitjet kane qenë të vazhdueshme të PlayStation 4, ndërsa në nëntor të vitit 2018, shitjet i kanë kaluar 90 milionë njësi, transmeton Telegrafi.

Derisa konsiderohet se deri më tani janë shitur mbi 92 miliardë njësi dhe po i afrohet shifrës prej një miliardëve, prej vitit 2015 nuk ka të dhëna të shitjeve të rivalit Xbox One.

Lajme të pakonfirmuara, thonë se Xbox One është shitur në vetëm 19.1 prej janarit të vitit 2016. Gjë që nënkupton, se nuk i ka arritur as nga afër shitjet e PS4.

Reklama

Në të njëjtën kohë, konsola Nintendo Swich ka shitur më pak se 23 milionë njësi, që prej se u lansua në mars të vitit 2017. Derisa të arrijë shitjet e PS4, Sony mund ta ketë lansuar PlayStation 5. /Telegrafi/

Reklama