Sot asgjë nuk është e pazakonshme që të takohen persona të cilët kanë probleme me zemrën

Reklama

Kjo ndodh për shkak të ushqimit të pashëndetshëm dhe futjes në organizëm shumë yndyrë dhe sheqer, të cilat rregullisht shkaktojnë në probleme në zemër.

Krahas problemeve me zemrën ka mjaft dukuri të mbylljes së enëve të gjakut, të cilat zakonisht shkaktojnë sulm në zemër apo sulm në tru, transmeton Telegrafi.

Ushqimi nuk duhet të kuptohet lehtë, sepse nga mënyra e ushqimit varet edhe shëndeti ynë, por edhe shërimi i shumë sëmundjeve.

Sëmundjet dhe problemet e zemrës janë shtuar shumë gjatë viteve të fundit. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me problemet e zemrës dhe doni të jeni të sigurt që çdo gjë është në rregull, zbatoni metodën që ne ju sugjerojmë.

Reklama
Reklama

Një grup i studiuesve mjekësor ka gjetur një metodë e cila mund të praktikohet në shtëpi. Ju vetëm duhet të tentoni t’i prekni gishtat e këmbës me gishtat e dorës.

Në qoftë se ju mund ta bëni këtë, atëherë ju jeni në gjendje të mirë dhe zemra juaj është ende e shëndetshme. Ju nuk keni asnjë problem me zemrën.

Ky studim i publikuar në ‘Heart and Circulatory Physiology’ është kryer në SHBA (North Texas) dhe përfshiu rreth 526 pjesëmarrës mes 20 dhe 83 vjeç. Ata u vëzhguan nga afër, lidhur me aktivitetin e zemrës, presionin e gjakut dhe arteriet, ndërsa ata ishin duke kryer këtë metodë.

Reklama

Të sëmurët nga zemra, nuk kanë fleksibilitet gjatë kësaj metode dhe gjatë studimit shumica e të cilëve nuk kanë mundur ta kryejnë këtë veprim janë diagnostifikuar me sëmundje të zemrës ose probleme të natyrës së njëjtë.

Reklama

Personat me probleme ishin kryesisht të moshës mbi 40 vjeçare.

Ju duhet ta provoni patjetër këtë metodë, në qoftë se ju doni të dini rreth problemeve të zemrës suaj. /Telegrafi/