Penny Mordaunt është kandidatja e parë që shpall zyrtarisht kandidaturën për të marrë postin e kryeministres së Mbretërisë së Bashkuar.

Siç raporton BBC, përcjell Telegrafi, ajo doli e treta në garën e fundit gjatë verës, duke siguruar mbështetje të fortë nga kolegët e saj deputetë, por thjesht humbi mundësinë për të shkuar në dy finalet.

Pasi mbështeti kryeministren në largim, Liz Truss, ajo u emërua udhëheqëse e House of Commons dhe Lord Presidente e Këshillit Privy – që do të thotë se ajo kryesonte Këshillin e Aderimit për mbretin e ri.

Ajo deri më tani ka marrë mbështetje nga deputetët John Lamont, Maria Miller, Bob Seely dhe Damian Collins.

Reklama