LAJMI I FUNDIT:

PayPal blen Curv, kompaninë për sigurinë në kriptovaluta

PayPal blen Curv, kompaninë për sigurinë në kriptovaluta

Blerja e Curv nga PayPal është pjesë e ambicieve më të mëdha në kripto nga ana e kompanisë, të cilat përfshijnë punën me bankat qendrore për monedhën dixhitale.

PayPal njoftoi të hënën se ka blerë Curv, një startup me qendër në Tel Aviv që përdor një formë të re të kriptografisë për të mbrojtur sasinë e klientëve të Bitcoin dhe aseteve të tjera dixhitale.

Marrëveshja është shenja e qartë e ambicieve të PayPal në kriptovaluta dhe pagesa dhe dëshmon përstrategjinë e kompanisë për të përfituar nga ndryshimet e shpejta që po ndodhin në teknologjinë financiare.

Në një njoftim për shtyp është njoftuar për marrëveshjen rreth blerjes së Curv, por PayPal nuk zbuloi kushtet financiare. Megjithatë, një person i afërt me kompaninë i tha Decrypt se marrëveshja ishte në vlerë prej rreth200 milionë dollarëve.

Reklama

Marrëveshja e fundit vazhdon serinë e blerjeve të fundit për PayPal, e cila poashtu bleu shërbimin e famshëmHoney për 4 miliardë dollarë në fund të vitit 2019 dhe shërbimin e pagesave të biznesit të vogël iZettle për 2.2 miliardë dollarë në 2018.