LAJMI I FUNDIT:

Pas Facebook edhe Twitter ka dorëzuar të dhëna te Cambridge Analytica

Pas Facebook edhe Twitter ka dorëzuar të dhëna te Cambridge Analytica

Pasi u zbulua se Cambridge Analytica ka qasur në mënyrë të paligjshme të dhënat personale të miliona përdoruesve të Facebook, një pyetje ka mbetur në mendjen e publikut: Çfarë të dhënash të tjera kishte qasur Dr. Aleksandr Kogan?

Twitter konfirmoi për The Telegraph se GSR, kishte blerë API qasje në një masë të rastësishme të postimeve publike në një periudhë pesë mujore midis dhjetorit 2014 dhe prill 2015.

Twitter i tha Bloomberg, përcjell Telegrafi, se pas një rishikimi të brendshëm, kompania nuk gjeti asnjë qasje në të dhënat private për njerëzit që përdorin Twitter.

“Cambridge Analytica mund të mbetet një përdorues organik në platformën tonë, në përputhje me rregullat e Twitter. Natyrisht, kjo nuk ka të njëjtën shtrirje si të dhënat e mbledhura rreth përdoruesve në Facebook. Të dhënat e Twitter për përdoruesit janë shumë më pak personale”, tha në një deklarata Twitter.

Cambridge Analytica ka shkruar se Twitter nuk janë blerë ose përdorur nga kompania. /Telegrafi/