U zhvillua takimi i parë i ekipeve për të ndryshuar Kodin Zgjedhor. Grupet e punës nuk morën asnjë vendim, por ranë dakord se ishte e nevojshme hapja e kësaj teme. BDI është për zbatimin e rekomandimeve të OSBE-ODIHR, por jo për ndryshimin e modelit zgjedhor proporcional me gjashtë njësi.

“Ne si BDI jemi të gatshëm të diskutojmë ndryshimet e nevojshme, duke përfshirë rekomandimet e ODIHR-it dhe OSBE-së. BDI e ka sqaruar se modeli proporcional është më i miri që garanton përfaqësimin e komuniteteve të tjera në Kuvend dhe ne mbetemi në atë pozicion. Ne nuk kemi asgjë kundër listave të hapura nëse elektorati ka një arsim mjaft serioz se si të votojë”, tha Artan Grubi.

OBRM-PDUKM ka një pamje të ngjashme. Partia e Hristijan Mickoski thotë se do të vazhdojë të marrë pjesë aktive në negociata.

Ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska njoftoi fillimin e negociatave. Sipas saj, është e nevojshme të diskutohet për pastrimin e listës së zgjedhësve, mënyrën e financimit të partive politike gjatë fushatës, mundësinë e aplikimit të listave të hapura të kandidatëve për deputetë, si dhe ndryshimin e mundshëm të modelit zgjedhor.