LAJMI I FUNDIT:

Ohër: Konferencë rajonale “Roli i NATO-s në projektimin e stabilitetit të Ballkanit Perëndimor”

Ohër: Konferencë rajonale “Roli i NATO-s në projektimin e stabilitetit të Ballkanit Perëndimor”

Sot në Ohër fillon konferenca rajonale “Roli i NATO-s në projektimin e stabilitetit të Ballkanit Perëndimor”.

Konferenca do të zgjasë deri të martën, ndërsa organizatorë janë Departamenti i Diplomacisë Publike të NATO-s, Qendra Evropiane për Studime të Sigurisë Marshall Center – Garmisshpartenkirhen, Kolegji i NATO-s në Romë dhe organizata joqeveritare Marshall Center nga Republika e Maqedonisë së Veriut.

Stabiliteti i Ballkanit dhe roli i vendeve të rajonit dhe çështja e Ukrainës janë temat për të cilat do të debatohet. Në mesin e ligjëruesve do të jenë profesorë nga SHBA, nga Kolegji i NATO-s në Romë, ekspertë dhe diplomatë në fushën e sigurisë nga shtetet e Ballkanit dhe BE-ja.


Sipas paralajmërimit, konferencën pritet ta hapin përfaqësues të NATO-s, ambasadorë, përfaqësues nga trupi diplomatik, si dhe ministra nga vendi dhe rajoni.