Amerikanët po mbajnë barrën e pandemisë globale të coronavirusit, thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), kjo pasi Amerika Veriore dhe ajo Jugore janë ndër 10 vendet më të goditura të botës me këtë virus.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, virusi ishte “shumë aktiv” në Amerikën Qendrore dhe atë Jugore, potencon eksperti i lartë i urgjencës në OBSH, Mike Ryan, duke shpalosur gjendjen në Brazil dhe Meksikë.

Situata aktuale në Brazil, tani një nga pikat globale të virusit, ishte me shqetësim në rritje, veçanërisht në qytetet me popullsi të madhe, deklaron Ryan në një konferencë për shtyp.

Mexico - coronavirus

Ndërkohë Meksika ka raportuar 130 mijë raste nga COVID-19, dhe më shumë se 15 mijë të vdekur, thot OBSH.

Reklama

Brazili është vendi i dytë në botë, me më shumë se 800 mijë raste dhe 41 mijë viktima, sipas një raporti nga agjencia e lajmeve Reuters.

Reklama

Për dallim nga dy shtetet, SHBA njëherit vendi me goditjen më të rëndë nga coronavirusi në botë, raporton më shumë se dy milionë raste dhe 114 mijë të vdekur. /Telegrafi/