LAJMI I FUNDIT:

Nikollovski: Shteti nuk paguan borxhet e kompanive, por drejtpërdrejt do t’i dëmshpërblej vreshtarët

Nikollovski: Shteti nuk paguan borxhet e kompanive, por drejtpërdrejt do t’i dëmshpërblej vreshtarët

Shteti nuk shlyen borxhet e kompanive private, por drejtpërdrejt i dëmshpërblen vreshtarët, ndërsa nëpërmjet instrumenteve financiare të Drejtori së të Ardhurave Publike, parat do të kthehen në buxhet, tha sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave, Lupço Nikollovski.

Reklama

“Në 3 vitet e ardhshme, në përputhje me Ligjin për bujqësi dhe zhvillim rural të gjitha pagesat që do t’i bëjnë kompanitë me të cilën merret borxhi, të njëjtat do t’u merren nëpërmjet DAP-it dhe do të bëhen mjete të buxhetit, gjegjësisht nëpërmjet Agjencisë së pagesave do të kthehen në buxhet”.

“Nuk është e vërtet se parat e shtetit mbulojnë borxhet e kompanive private, ne drejtpërdrejt i ndihmojmë dhe i dëmshpërblejmë vreshtarët. Shteti nuk u paguan venarive dhe nuk ua mbulon borxhet e askujt, shteti ka kërkesa”, tha Nikollovski.

Ai tha se vendimi i Qeverisë do të miratohet këtë të enjte./Telegrafi/