Nexhmije Hoxha para se të bëhej një komuniste e devotshme ka aderuar në Partinë Fashiste. Ky dokument është publikuar nga studiuesi Kastriot Dervishi.

“Meqë tani jemi në prag të 29 nëntorit ‘të lavdishëm’, për të gjithë antifashistët e vërtetë apo falsë, po postoj për njohje e ndërgjegjësim dokumentin e regjistrimit në Partinë Fashiste të zonjushës Nexhmije Xhuglinit. Ky dokument është i datës 10.11.1941. Dokumentin e kam publikuar në librin tim ‘Historia e lëvizjes komuniste në vitet 1924-1944 dhe formimi i PKSH-së’”, shkruan Dervishi.

Dokumenti në fjalë si dhe disa të tjera rreth saj, ruheshin nga Enver Hoxha, përcjell syri.

nexhmije-hxha-doc