LAJMI I FUNDIT:

Në Maqedoni u mbajt punëtori për efikasitetin energjetik në industri

Në Maqedoni u mbajt punëtori për efikasitetin energjetik në industri

Aplikimi i sistemit për menaxhimin e energjisë dhe implementimin e standardit ISO 50001 në kompanitë ka qenë tema kryesore e punëtorisë që u mbajt në Odën Ekonomike të Maqedonisë. Në punëtorinë morën pjesë 11 kompani nga Maqedonia, klientë të përzgjedhur nga ana e kompanisë EVN Maqedoni, me një konsum mesatar prej 3 GWh në vit, njofton Telegrafi Maqedoni.

Reklama

Punëtoria është pjesë e projektit “Nxitja e transformimit të tregut të efikasitetit energjetik në industrinë dhe përshpejtimi i investimeve në praktikat dhe teknologjitë më të mira”, që zbatohet nga ana e zyrës së REC-it në Maqedoni, me mbështetjen financiare të Fondit Global Ekologjik (GEF) dhe kontributin e siguruar nga UNIDO-ja, REC-i, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ministria e Ekonomisë, Agjencia e Energjetikës, USAID-i dhe Banka e Maqedonisë për Përkrahjen e Zhvillimit.

EVN Maqedonia merr pjesë në fazën e dytë të programit për zbatimin e sistemit për menaxhimin e energjisë me qëllim të implementimit të standardit ISO 50001 në kompaninë, ndërsa do të sigurojë edhe asistencë për klientët e saj të cilët do të shprehin interesim. Qëllimi kryesor është që EVN Maqedonia të vazhdojë me implementimin e programit në rolin e replikatorit dhe pas përfundimit të projektit, me qëllim që kompanitë e Maqedonisë të marrin ekspertizën e duhur të kësaj fushe, e cila në fund të fundit do të thotë një përmirësim të konkurrencës së tyre dhe do ta rrisë efikasitetin energjetik në të gjitha nivelet e veprimit të kompanive.

“Qëllimi ynë është që të jemi një partner i kompanive në aplikimin e teknologjive dhe standardeve të avancuara, që do të thotë kompani më të forta të cilat do të krijojnë zhvillimin në shoqëri”, tha Stefan Peter, Kryetar i Bordit të Drejtorëve të EVN-së Maqedoni. Pjesëmarrësit në punëtori i kanë prezantuar kompanitë e tyre dhe kanë shprehur interes për t’u përfshirë në programin për ndërtimin e kapaciteteve për zbatimin e sistemit të menaxhimit të energjisë. Në punëtorinë u diskutuan modalitetet për asistencën teknike për klientët e zgjedhur nga ana e kompanisë EVN Maqedoni.

Në periudhën e ardhshme do të realizohen takime të ndara me menaxhmentin e kompanive me qëllim që të përcaktohen hapat e ardhshëm për një përfshirje të mundshme në programin e replikimit të projektit për aplikimin e sistemit për menaxhimin e energjisë sipas standardit ISO 50001. Në kuadër të punëtorisë, një fjalim të tyre kanë pasur edhe Biljana Peeva – Gjuriq, drejtoreshë e Drejtorisë së shoqatave sipas veprimtarive pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë dhe Aleksandar Dukovski, drejtor i Agjencisë së Energjetikës të Republikës së Maqedonisë.

Ana Petrovska nga kompania REC Maqedoni dhe njëkohësisht drejtuese kombëtare e projektit, prezantoi projektin për nxitjen e transformimit të tregut të efikasitetit energjetik në industrinë dhe përshpejtimi i investimeve në praktikat dhe teknologjitë më të mira në Republikën e Maqedonisë.

Pas fjalimeve hyrëse, tre këshilltarët kombëtarë të efikasitetit energjetik, të cilët janë certifikuar në kuadër të projektit, prezantuan rezultatet e deritashme të zbatimit të projektit./Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Pamje ku shihet Radoiçiqi në Prokurorinë e Lartë në Beograd

Pamje ku shihet Radoiçiqi në Prokurorinë e Lartë në Beograd

Lajme
Avokati serb thotë se do të ngre kallëzim penal ndaj grupit të Radoiçiqit për terrorizëm dhe vrasje në Kosovë

Avokati serb thotë se do të ngre kallëzim penal ndaj grupit të Radoiçiqit për terrorizëm dhe vrasje në Kosovë

Lajme
Vuçiq në mbrojtje të grupit terrorist të Radoiçiqit: Serbët donin të mbroheshin

Vuçiq në mbrojtje të grupit terrorist të Radoiçiqit: Serbët donin të mbroheshin

Lajme
Prokuroria përpiqet ta shfajësojë pushtetin në Serbi, thotë se Radoiçiq u furnizua me armë nga Bosnja e Hercegovina

Prokuroria përpiqet ta shfajësojë pushtetin në Serbi, thotë se Radoiçiq u furnizua me armë nga Bosnja e Hercegovina

Lajme
Shtetasit gjerman në pikën e kalimit kufitar në Merdar i gjenden 24 revole, tre të arrestuar

Shtetasit gjerman në pikën e kalimit kufitar në Merdar i gjenden 24 revole, tre të arrestuar

Siguri
Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lajme
Kalo në kategori