Mbi 600 mijë metër katrorë është hapësira e parkingjeve dhe garazheve në Maqedoni në vitin 2017.

Enti Shtetëror për Statistika informoi se numri i parkingjeve dhe garazheve, është 195 me hapësirë prej 607.402 metër katrorë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas të dhënave, 21.290 vende për parkim janë në hapësirë të hapur, 2.184 janë garazhe të mbuluara, ndërsa 6197 vende janë në kate.

Ndërkaq, numri i vendeve për parkim për personat me nevoja të veçanta në vitin 2017 ka qenë 459./Telegrafi/