LAJMI I FUNDIT:

Në këtë mënyrë, fëmija nuk do të ketë frikë nga dentisti

Në këtë mënyrë, fëmija nuk do të ketë frikë nga dentisti

Filloni të aplikoni tri gjëra që në moshë të vogël dhe çdo kontroll do të shkojë pa probleme!

Nuk mund të fajësojmë fëmijët se kanë frikë nga dentisti, sepse nuk është aspak e këndshme kur dikush të bën diçka në gojë. Përveç kësaj, fëmijët kanë frikë nga dhimbja që ndonjëherë mund të ndodhë.

Megjithatë, ne si prindër duhet të sigurohemi që fëmija të mos e zhvillojë këtë frikë, sepse do të jetë pakrahasueshëm e lehtë për ne dhe për të, transmeton Telegrafi.

Është e vështirë të përballesh me frikën, kështu që këshilla jonë është që të parandaloni që kjo frikë të zhvillohet fare.

1. Filloni ta çoni fëmijën tuaj te dentisti herët

Dentistët këshillojnë që të filloni ta çoni fëmijën tuaj për kontrolle kur të jetë rreth një vjeç. Sa më herët që fëmija të mësohet me këto ekzaminime, aq më pak do të ketë frikë në kontrollet e radhës.

2. Shkoni te dentisti i fëmijëve

Kur të vijë koha për të vizituar dentistin, zgjidhni një dentist që punon me fëmijë, në vend që të shkoni te dentisti juaj. Dentisti i fëmijëve di si ta ndihmojë fëmijën të qetësohet dhe të relaksohet dhe, përveç kësaj, ai ka lodra dhe instrumente, ngjyra të pazakonta, të cilat do të përmirësojnë humorin e fëmijës.

3. Bëhu një shembull

Fëmija nuk lind me frikë nga dentisti dhe këtë sjellje e mësojnë nga të moshuarit, më së shpeshti nga prindërit. Nëse flisni me fëmijën tuaj për frikën ose ndonjë përvojë të keqe me dentistin, ai do të fillojë të ketë frikë prej tij. Mundohuni të mos tregoni frikën dhe shqetësimet tuaja para fëmijës.

4. Lëreni fëmijën të pyesë çdo gjë që i intereson

Njohuria redukton ankthin dhe frikën. Pra, lëreni fëmijën të pyesë çfarëdo që i intereson. Nëse ai është i interesuar për instrumentet, kërkoni nga dentisti t’i tregojë dhe të shpjegojë se për çfarë shërbejnë. Mund të lexoni libra për të me fëmijën tuaj ose të shikoni video, në mënyrë që fëmija të kuptojë se dentisti nuk është aspak i frikshëm.

5. Flisni me fëmijën tuaj për shëndetin oral

Shpjegojini fëmijës pse duhet të shkojë te dentisti. Kështu do të rezistojnë më pak, sepse do të jenë të motivuar.

6. Flisni pozitivisht për mjekun

Disa dentistë sugjerojnë që të flisni me fëmijën tuaj për dentistin, për shembull, duke larë dhëmbët. “Dentisti do të kënaqet t’ju shohë të lani dhëmbët kaq bukur”, është një fjali që do të krijojë një atmosferë pozitive.

7. Shpërbleni sjelljen e mirë

Pasi të vini re se fëmija u soll shumë mirë me dentistin, lëvdojeni dhe mund ta shpërbleni me një dhuratë. /Telegrafi/