Është fakt i ditur se me moshën zvogëlohen edhe shanset për të mbetur shtatzënë

Sipas një studimi gjerman, nëse jeni duke planifikuar t’i bëni më shumë se dy fëmijë, ju duhet të filloni përpjekjet shumë herët.

Por, sa herët?

Siç duket, shumicës së njerëzve u ka kaluar mundësia! – transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët kanë zbuluar se femrat të cilët duan t’i bëjnë më shumë se tre fëmijë (pa IVF) duhet ta ngjizin fëmijën e parë në moshën 23 vjeçare.

Kjo duke u bazuar në faktin se çifti përpiqet për shtatzëninë e radhës pas 15 muajve nga lindja e fëmijës.

Nëse keni filluar krijimin e familjes në këtë moshë, ju keni 90 për qind shanse ta arrini qëllimin tuaj.

Reklama

Studimi thotë se çiftet për të krijuar familje me dy fëmijë duhet të filloni planifikimin në moshën 27 vjeçare dhe në moshën 23 vjeçare duhet të mbeteni shtatzënë për herë të parë që të keni shanse t’i lindni tre fëmijë. /Telegrafi/

Reklama