Çmimi i naftës së papërpunuar po tregtohet qëndrueshëm në nivelin 68.28 dollarë për fuçi.

Çmimet e kësaj jave u ulën si shqetësime lidhur me tejkalimin dhe kërkesën më të ulët për shkak të një ngadalësimi të mundshëm ekonomik të shkaktuar nga konflikti tregtar midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës, dy përdoruesit më të mëdhenj të naftës në botë shqetësuan investitorët. Çmimet janë zvogëluar nga shqetësimet në lidhje me furnizimin e tepërt, pasi disa prodhime u kthyen pas ndërprerjeve, ndërkohë që tensionet tregtare midis SHBA-së dhe Kinës ushqyen frikën e dëmtimit të ekonomive të tyre dhe kërkesave për mallra, përcjell Telegrafi.

Kërkesa e ulët e naftës në Shtetet e Bashkuara dhe Kinë, e shkaktuar nga një ngadalësim ekonomik nga lufta e tyre tregtare, do të kishte tejkaluar ndikimet në treg. Megjithatë, kishte disa mbështetje për çmimet bazuar në komentet nga Arabia Saudite, eksportuesi më i madh i naftës në botë, se do të shkurtonte dërgesat e papërpunuara. /Telegrafi/