LAJMI I FUNDIT:

A mund të gjeni dy pllaka identike? A keni sy për detaje?

A mund të gjeni dy pllaka identike? A keni sy për detaje?

Vetëm tre për qind e njerëzve mund ta bëjnë këtë në më pak se 15 sekonda

Ilustrimi që keni përpara është një enigmë e vërtetë.


Përpara keni 67 pllaka, të lidhura në një spirale, krejtësisht të ndryshme, por gjithsesi të së njëjtës formë dhe spektër ngjyrash dhe modelesh që i zbukurojnë.

Pra, megjithëse duket se të gjitha pllakat në një rresht janë të ndryshme, kjo është vetëm pjesërisht e vërtetë, sepse dy prej tyre janë identike.

Detyra juaj, natyrisht, është t’i gjeni ato, transmeton Telegrafi.

Rekordi i mëparshëm është vetëm 15 sekonda, dhe ai mes atyre që nuk u dorëzuan.

A mund ta thyeni atë rekord?

Shikoni me kujdes ilustrimin dhe provoni perceptimin, fokusin dhe përqendrimin tuaj.

Nëse nuk keni arritur, hiqni dorë ose dëshironi të vërtetoni përgjigjen tuaj – zgjidhja është në vazhdim:

Ilustrimi që ju jep dhembje koke: Janë 12 pika, por është e pamundur t’i shihen të gjitha njëherësh
Lexo po ashtu Ilustrimi që ju jep dhembje koke: Janë 12 pika, por është e pamundur t’i shihen të gjitha njëherësh

/Telegrafi/