Një prototip i Chevrolet Corvette E-Ray i ardhshëm i vitit 2024 është shkatërruar nga zjarri gjatë testimit një mot të nxehtë në malet e Sierra Nevada të Spanjës.

Kështu së paku pretendohet nga një video e shpërndarë në mediat sociale e cila tregon se “sa i egër” ishte zjarri, përcjell Telegrafi.

Do të ishte mjaft e trishtueshme nëse kjo do të ishte një Corvette në pronësi të klientit, por fakti që është një prototip do të thotë që shkatërrimi i tij është edhe më i kushtueshëm.

Autoriteti GM raporton se Corvette E-Ray po testohej nga Bosch në atë kohë dhe se zjarri filloi në hapësirën e motorit pas një rrjedhje vaji.

View this post on Instagram

A post shared by CocheSpias (@cochespias)

Ndërsa inxhinierët ndaluan makinën, zjarri u përhap shpejt dhe thuhet se ndezi “paketën e baterisë”.

Duke qenë se Corvette po testohej në një zonë mjaft të largët, nuk është befasi që ekipet lokale të zjarrfikësve nuk ishin në gjendje të përgjigjeshin në kohë për të shpëtuar prototipin e shtrenjtë.

Në të vërtetë, gjithçka që ka mbetur është një grumbull metalesh “të shkrirë dhe të përdredhur”. /Telegrafi/