Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka njoftuar se ka hapur thirrjen për aplikime për grante dhe subvencione për periudhën 2020/2021.

Sipas ministrit të Bujqësisë, Besian Mustafa, shuma e tërësishme e programeve do të jetë 53 milionë euro.

“Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural sot ka hapur thirrjen për aplikime për fermerët, agropërpunuesit dhe bizneset rurale për disa nga masat e Zhvillimit Rural për vitin 2020/2021 dhe për të gjitha masat e Programit për Pagesa Direkte për vitin 2020, me një buxhet gjithsej prej 53 milionë euro”, tha Mustafa në një konferencë për medie, përcjell Telegrafi.

Ai tha se aplikuesit do të përfitojnë 50 për qind paradhënie.

“Duke marr parasysh situatën e pandemisë COVID-19, e cila ka vështirësuar gjendjen e fermerëve dhe bizneseve agro-rurale kemi marr disa hapa që lehtësojnë procesin e aplikimit. Te Programi i Zhvillimit Rural, në bashkëpunim me Bankën Botërore, kemi zhvilluar aplikimin online për grante. Të gjithë përfituesit do të përfitojnë 50 për qind paradhënie me garancion bankar, duke e rritur kështu likuiditetin”, tha ai. /Telegrafi/