Nëse keni përdorur një PC Windows në vitet e fundit ju mund të keni vënë re një softuer nga Microsoft i quajtur Windows Defender.

Është një program antivirus që është në dispozicion në Windows PC dhe është duke lëvizur në një tjetër platformë të madhe sot.

Microsoft po e sjell atë në macOS dhe gjithashtu e riemëron atë në Microsoft Defender Advanced Threat Protection.

Kompania ka zhvilluar një klient të dedikuar ATP Defender për macOS që ofron aftësinë për të drejtuar një skanim të plotë të virusit dhe mbrojtjen ndaj kërcënimeve.

Kjo është ndamas prej funksionit që lejon skanime të shpejta.

Karakteristika të tjera që mbrojnë përdoruesit kundër kërcënimeve të ndryshme janë gjithashtu në bord.

Duket se Microsoft dëshiron të ofrojë këtë mjet antivirus vetëm për klientët e biznesit tani për tani. /Telegrafi/