Seksi nuk është patjetër të jetë vetëm kënaqësi e shkurtër

Në mënyrë që të qëndroni më gjatë në seks është shumë me rëndësi t’i bëni këto ushtrime të cilat do të forcojnë muskujt e komblikut, ndërsa për këtë posaçërisht mund t’ju ndihmojë ushtrimi të cilin do ta përsërisni çdo ditë, transmeton Telegrafi.

Studiuesit turq janë marrë me lidhjen e aktivitetit fizik dhe aftësive seksuale dhe në kuadër të hulumtimit kanë krahasuar meshkujt të cilët ushtrojnë, vrapojnë apo ngrenë pesha 40 minuta çdo ditë dhe ata të cilët ecin më pak se gjysmë ore në ditë.

Në hulumtim kanë marrë pjesë 250 meshkuj të ndarë në dy grupe varësisht se sa janë të prirë të ushtrojnë.

Konkluzioni i hulumtimit është që njerëzit të cilët kanë ushtruar rregullisht kanë mundur dy herë të bëjnë dashuri.

Te njerëzit të cilët ushtrojnë, seksi ka zgjatur pesë minuta e gjysmë, ndërsa te ata më pak aktivë vetëm tre minuta. Gjithashtu, partneret e atyre të cilët ushtrojnë janë më të kënaqura me seks sesa partneret e atyre të cilët nuk ushtrojnë.

Prandaj, ushtrimi i përditshëm i muskujve të komblikut është shumë me rëndësi, nëse dëshironi më gjatë të qëndroni në seks. /Telegrafi/