Probiotikët e detyrojnë trupin të sekretojë më shumë mukozë, e cila mbulon organet e brendshme nga mukoza në hundë, deri në pjesën e fundit të zorrës së trashë

Më pas, probiotiku forcon lidhjen midis qelizave, si dhe numrin e antitrupave.

Bakteri që përpiqet të na sulmojë vetëm “refuzon”, prandaj këshillohet marrja parandaluese e probiotikëve, transmeton Telegrafi.

Cili është probiotiku më i mirë?

Megjithatë, jo të gjithë probiotikët janë të njëjtë dhe duhet të lexojmë me kujdes se çfarë shkruhet në ambalazh. Në një preparat, që të jetë efektiv, duhet të ketë katër deri në pesë lloje dhe shumica nesh nuk e dimë se lloje të ndryshme bakteresh veprojnë në pjesë të ndryshme të sistemit tretës.

Një probiotik i mirë duhet të ketë tri lloje laktobacilesh dhe dy bifidobaktere. Të parat shkojnë në zorrën e hollë, ndërsa të dytat në zorrën e trashë dhe në varësi të patogjenit që na sulmon, ato kanë një efekt specifik.

Cili probiotik merret më pas për cilin problem?

Nëse një person ka probleme me tretjen dhe probleme mendore kalon nga një zonë në tjetrën, atëherë merr më shumë kultura dhe Lactobacillus helveticus.

Është një bakter probiotik që sekreton substanca relaksuese të trurit. Te foshnjat, në gjysmën e dytë të vitit të parë të jetës, lactobacillus reuteri.

Nëse një fëmijë ka një infeksion dhe është duke marrë antibiotikë, ka probleme si dhimbje barku dhe diarre, është infeksion apo kurë? Më pas merret saccharomyces boulardii, është një maja që sekreton enzime që shpërbëjnë toksinat. Ky bakter parandalon, por nuk kuron, këtë duhet ta dimë të gjithë. Boulardii është një shtesë apo parandalim, nëse keni diarre me antibiotikë.

Më parë mendohej se nuk mjaftonin më pak se pesë miliardë, por tani ky numër është rritur ndjeshëm. Mos blini një probiotik që nuk përmban të paktën 25 miliardë baktere në një qese apo ampulë. Duket si një numër i madh, por ky bakter nuk është i dëmshëm, nuk ka efekte anësore, nuk kolonizon zorrët, mbushin vetëm kamaret ekologjike të krijuara nga infeksioni. Nëse e marrim shumë, teprica shkon në jashtëqitje. Për efekt të jashtëzakonshëm, mjekët duhet t’u japin pacientëve probiotik që ka 35 miliardë për kapsulë, thonë ekspertët.

Është e rëndësishme të dini numrin dhe llojin e baktereve në preparat, ndonjëherë mjekët apo farmacistët nuk i kushtojnë rëndësi kësaj, duhet të keni kujdes se çfarë blini.

Probiotiku duhet të përmbajë Lactobacillus rhamnosus, Reuters dhe Helveticus, pastaj Bifidobacterium breve dhe Saccharomyces boulardii. Nëse këto pesë janë aty, kjo është e gjitha. Është e rëndësishme të dini sa kohë duhet të merrni, sepse pas 15 ditësh, nëse nuk merrni më tej, efekti bie.

Kur mund të ndikojnë negativisht probiotikët në trup?

Kur imuniteti është i dobët, për çdo rast. Këto nuk janë baktere patogjene, nuk kalojnë në murin e zorrëve, por gjithsesi bëni kujdes nëse keni mbi gjashtë infeksione respiratore në vit. Bëni një analizë gjaku, nëse qelizat e bardha të gjakut dhe antitrupat janë në nivel, pastaj flini të qetë.

Preferohet marrja e probiotikëve në kombinim me prebiotikët – frutat dhe perimet e freskëta do të jenë ushqim për bakteret.

Është e sikletshme nëse nuk ndihesh mirë, nëse ke fryrje dhe jashtëqitje e rrallë, prandaj merrni menjëherë një probiotik. /Telegrafi/