Inxhinierët gjermanë kanë hartuar funksionin e parë të parkimit të automjeteve pa shofer.

Tipari i ri – një përpjekje e përbashkët midis kompanive Bosch dhe Daimler – mund të eliminojë problemin e vjetër të parkimit shumë afër automjeteve të tjera.

Teknologjia është e bazuar në infrastrukturë, që do të thotë se të gjitha komandat vijnë nga garazhi i parkimit, jo nga automjeti apo këmbësorët.

Sensorët Bosch në garazhin e parkimit monitorojnë korridorin e vozitjes dhe rrethinën e tij, dhe sigurojnë informacionin e nevojshëm për të udhëhequr automjetin.

Teknologjia në makinë konverton komandat nga infrastruktura në manovra lëvizëse.

Nëse sensorët e infrastrukturës zbulojnë një pengesë, automjetet ndalen menjëherë.

Për ta përdorur atë, një person thjesht futet në garazhin e parkimit, del jashtë dhe e dërgon makinën në një vend parkimi me ndihmën e telefonit të mençur.

Pasi shoferi ka lënë garazhin e parkimit për të shkuar në biznesin e vet, makina e drejton veten në një hapësirë dhe parqe të caktuara.

Kur pronari i makinës është gati të largohet, ata e urdhërojnë automjetin nëpërmjet aplikacionit.

Makina e tyre do të fillojë dhe do të drejtohet në mënyrë autonome në një ‘Zonë për marrje’ – e cila zbulohet nga sistemi inteligjent i garazhit.