Për bazën e projektit Brabus 800 në Bottrop, ata përdorën një Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic + Coupe, motori 4 litërsh V8 i të cilit zhvillon 612 kuaj fuqi.

Produkti i fundit i kompanisë së famshme gjermane Brabus bazohet në versionin më të fuqishëm të SUV GLE të Mercedes, mbështetur nga departamenti AMG.

Një shtesë prej 188 “kuaj-fuqi” iu dha motorit të famshëm 4-litër biturbo V8 të AMG, kështu që drejtuesi i GLE prapa emrit Brabus 800 mund të llogarisë tani në 800 kuaj fuqi në vend të standardit 612 kuaj fuqi dhe 850.

Fuqia shtesë arrihet duke rikalibruar njësinë qendrore të kontrollit, duke instaluar turbo-ngarkues më të fuqishëm dhe një sistem shkarkimi më të hapur, dhe GLE e Brabus ‘nga 0 në 100 km/h arrin në 3.4 sekonda (0.4 sekonda më shpejt se versioni standard) dhe shpejtësia maksimale është e kufizuar 280 km/orë.

Dyshemeja e Brabus 800 është më afër tokës për 25 milimetra shtesë, dhe trupi është tashmë i zbukuruar me përbërës të shumtë të fijeve të karbonit që, ndër të tjera, theksojnë karakterin e veturës. /Telegrafi/