LAJMI I FUNDIT:

Meka Halal Food shpalos planet për zgjerim në tregun e Katarit

Meka Halal Food shpalos planet për zgjerim në tregun e Katarit

Meka Halal Food, ka folur për aspiratat e saj për zgjerimin e tregut të saj në Katar gjatë një takimi me përfaqësues të Odës Ekonomike të Katarit dhe biznesmenë të Katarit. 

Përfaqësuesi i kompanisë, Pirro Piraj, i prezantoi të arriturat e Meka Halal Food dhe planet e ardhshme para delegacionit, ku ishin presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani dhe kryetari i Prishtinës, Përparim Rama. 

Piraj theksoi përkushtimin e kompanisë për të ofruar produkte mishi me cilësi të lartë, të certifikuara nga hallall, duke iu përmbajtur standardeve strikte të sigurisë ushqimore të Bashkimit Evropian. 

Ai theksoi gamën e tyre të larmishme të produkteve që tejkalon 60 lloje të viçit dhe pulës, aktualisht në dispozicion në Kosovë dhe Shqipëri, me plane për zgjerim të menjëhershëm në Maqedoninë e Veriut. 

“Ne mbajmë një fuqi punëtore të balancuar gjinore në fabrikën tonë dhe jemi të përkushtuar jo vetëm për prodhimin e mallrave cilësore, por edhe për mirëqenien pioniere të punonjësve. Përtej respektimit të ligjeve të punës, ne i ofrojmë stafit tonë mbështetje shtesë, duke përfshirë një bonus prej 1000 eurosh për sigurimin e lindjes, shëndetit dhe aksidenteve, dhe ekuivalentin e pagës prej 14 muajsh në vit, ndër përfitimet e tjera”, deklaroi Pirraj. 

Kompania aktualisht po ndërmerr një projekt të rëndësishëm investimi prej 2 milionë eurosh për të ndërtuar një objekt të ri për produktet e konservuara, duke demonstruar përkushtimin e tyre ndaj rritjes së qëndrueshme dhe mbështetjes te vetja.  

Piraj e mbylli fjalën e tij duke shprehur dëshirën e Meka Halal Food për të eksploruar mundësitë e tregut në Katar dhe shprehu mirënjohjen për platformën për të ndarë historinë e tyre. 

Ky zhvillim nënkupton ambicien në rritje të bizneseve kosovare si Meka Halal Food për të zgjeruar shtrirjen e tyre përtej Ballkanit dhe për të hyrë në tregje të reja ndërkombëtare.