Pjesëtarët e KFOR-it kanë përfunduar misionin e monitorimit për dy javë sa ka qenë marrëveshja që të njëjtit të vendoseshin në afërsi të pikave kufitare Jarinjë e Bërnjak.

Ata janë tërhequr sot nga këto dy pika kufitare. KALLXO.com ka siguruar fotografi të gjendjes aktuale të pikës kufitare Jarinjë, me saktësisht në pikën ku është zhvilluar për 13 ditë protesta nga ana e qytetarëve serbë në atë zonë.

Vendosja e KFOR-it në pikat Jarinjë e Bërnjak është bërë pas marrëveshjes për targat mes Kosovës dhe Serbisë, e arritur në Bruksel.

Komandanti i KFOR-it viziton pikat 1 dhe 31 në veri: Jemi këtu në mbështetje të zbatimit të marrëveshjes Prishtinë-Beograd Komandanti i KFOR-it viziton pikat 1 dhe 31 në veri: Jemi këtu në mbështetje të zbatimit të marrëveshjes Prishtinë-Beograd

Më 20 shtator me hyrjen në fuqi të vendimit për reciprocitetin për targat qytetarët serbë bllokuan rrugët që të dërgojnë në Jarinjë e Bërnjak në shenjë pakënaqësie për heqjen e tabelave të Serbisë dhe vendosjen e targave të përkohshme të Kosovës.