Zhvillimet aktuale në Maqedoninë e Veriut janë pasojë e një veprimi gjithëpërfshirës, të planifikuar dhe të përgatitur me shkathtësi nga faktorë të jashtëm dhe të brendshëm që kanë për qëllim ndalimin e rrugës euroatlantike të vendit.

Zhvillimet aktuale në Maqedoninë e Veriut janë pasojë e një veprimi gjithëpërfshirës, të planifikuar, të koordinuar, të plotë dhe të përgatitur me shkathtësi nga faktorë të jashtëm dhe të brendshëm që synojnë të ndalojnë rrugën euro-atlantike të vendit, analizon sipas Institutit Ndërkombëtar për Studime të Lindjes së Afërt dhe Ballkanit me qendër në Slloveni.

Në analizë rikujtohet që ratifikimi i protokollit aktualisht po zhvillohet në vendet anëtare të NATO-s dhe pritet të lejojë anëtarësimin e plotë të Maqedonisë së Veriut të konfirmohet në samitin e NATO-s në Londër në dhjetor.

“Sulmet ndaj Maqedonisë Veriore, ose përpjekjet për të diskredituar qeverinë dhe institucionet shtetërore, do të vazhdojnë. Përvoja tregon se diçka e ngjashme ka ndodhur në Mal të Zi deri në anëtarësimin e saj të plotë në NATO. Operacioni i inteligjencës ndërkombëtare “Haraçi” është përgatitur dhe dizajnuar me shkathtësi jashtë Maqedonisë së Veriut”, shkruan institut ndërkombëtar./Telegrafi/