Para nesh ka edhe një fundjavë të vazhduar.

Të premten më 24 maj, Maqedonia e Veriut feston ditën e vëllezërve Shën Kirili dhe Metodi që janë themeluesit e alfabetit slloven.

Nesër është ditë pushimi për qytetarët vlleh, ndërsa pas kësaj feste, festa e ardhshme shtetërore është Kurban Bajrami./Telegrafi/