Mantrat janë tinguj, rrokje apo fjalë të cilat kanë forcën që ta ndryshojnë vetëdijen tonë. Mësoni se si So’ham mantra e fuqishme lidhet me Universin

Sipas traditës veda, mantra So’ham konsiderohet mantër universale e cila përdoret për t’u identifikuar me realitetin përfundimtar dhe Universin, transmeton Telegrafi.

Mund të përkthehet edhe si “Jam unë Ai” dhe kjo deklaratë paraqet përgjigjen e pyetjes së mantrës Hamsa, e cila thotë “Kush jam Unë?

Funksioni më i rëndësishëm i kësaj mantre është lidhja me njerëzit, sepse tingulli të cilin e prodhon është si tingull i frymëmarrjes, ndërkaq të gjithë njerëzit marrin frymë, apo jo?

Me këtë mësojmë që të gjithë ne ndajmë të njëjtën natyrë, stil jete, prejardhje dhe Krijues.

Pjesa e parë e mantrës shqiptohet si sooo e zgjatur dhe shqiptohet me rastin e marrjes frymë derisa pjesa tjetër e mantrës shqiptohet si hummm me rastin e nxjerrjes së frymës.

Kështu krijohet natyra e vibracioneve dhe lehtë relaksohet sistemi nervor.

Kjo mantër është një ndër mënyrat më të thjeshta që të qetësojmë mendjen tonë dhe t’i relaksojmë muskujt. /Telegrafi/