Tërheqja mes meshkujve dhe femrave është një temë për të cilën mund të flitet pafund, shumica e quajnë ‘kimi’ dhe pothuajse të gjithë kanë menduar se çfarë e bën dikë tërheqës.

Disa femra, pavarësisht pamjes tërheqëse, nuk janë në gjendje të gjejnë një partner.

Psikologët kanë një shpjegim, ka lloje sjelljesh që meshkujt mund t’i tolerojnë dhe ka edhe ato lloj sjelljesh që i bëjnë femrat të kenë frikë prej tyre.

Këtu janë tetë llojet e grave që burrat shmangin:

Misterioze

Ekziston një thënie që “çdo grua duhet të ketë një sekret!” Sigurisht, kjo është e vërtetë deri diku. Por kur një grua fillon të sillet shumë misterioze dhe më pas zhduket për disa ditë, pa asnjë shpjegim, nuk përgjigjet në telefon ose heq dorë nga një marrëveshje e minutës së fundit, asnjë burrë i sigurt nuk do ta tolerojë atë, edhe nëse i pëlqen.

Egoiste

Gra të tilla gjithmonë u kushtojnë vëmendje vetëm atyre që jetojnë në para dhe luks. I vetmi kriter në përzgjedhjen e saj për “partnerin e jetës” të radhës është pyetja: “Dhe çfarë mund të më ofrojë ai?”. Pra, një grua e tillë do të largohet sapo të gjejë atë që ka më shumë.

Kanë kërkesa dhe pritje të larta

Një grua e tillë nuk mund të jetë kurrë plotësisht e kënaqur apo e lumtur. Përgjegjësinë për jetën dhe gjithçka që i ndodh ajo gjithmonë do t’ia kalojë partnerit. Gjithashtu, nëse një mashkull nuk i përmbush shpresat dhe pritjet e saj, do të pasojnë të bërtiturat dhe fajësimet. Siç mund ta prisni, përpjekjet e vazhdueshme për të bërë dikë të lumtur dhe për të përmbushur pritjet e dikujt është punë e vështirë. Prandaj, një burrë shmang një marrëdhënie të tillë.

Emocionalisht të paqëndrueshme

Zakonisht janë mjaft toksike pasi thithin energji dhe ushqehen me sasinë e emocioneve dhe nervave që konsumojnë njerëzit përreth tyre. Sa më shumë situata të tilla të krijojnë, aq më mirë për ta. Ato mund të derdhin papritmas një lot dhe pas disa minutash të qeshin sikur s’ka ndodhur asgjë. Sigurisht që është shumë e vështirë të kesh një marrëdhënie të ngushtë dhe afatgjatë me një person të tillë, pasi nuk është e qartë se çfarë mund të pritet prej saj në momentin e ardhshëm, shkruan KP.

Gratë që nënçmojnë

Këto femra mund të bëjnë gjithçka vetë dhe dine gjithçka më mirë se të tjerat, femra të tilla dallohen lehtë, sepse shprehjet e saj zakonisht nisin me “unë personalisht…”, “Do ta rregulloj rubinetin sepse më duket se nuk po ia kalon mirë. …” Po kështu meshkujt zakonisht e vënë re në takimin e parë, kur pas darkës në restorant ajo menjëherë deklaron: “Do ta paguaj vetë, nuk dua të të kam borxh”.

Sigurisht, një grua e tillë diku thellë në shpirtin e saj gjithashtu dëshiron dashuri dhe kujdes, por për shkak të eksperiencës fatkeqe në të kaluarën, nuk u beson më burrave dhe nuk pret asnjë ndihmë prej tij. Natyrisht, femrat si kjo mund të ‘ngrohen’, por përpara kësaj një mashkull duhet të jetë gati të kalojë një fazë të zhvlerësimit të vazhdueshëm të gjithçka që bën për të, mosbesimit dhe refuzimit.

Kanë vetëm një qëllim – të martohen

Të njohësh një “dhëndër” nuk është aq e vështirë – ajo gjithmonë do t’i tregojë një burri vetëm atë që ai dëshiron të dëgjojë prej saj. Një grua e tillë është gjithmonë në humor të mirë, një dashnore e çdo lloji, e përsosur dhe e bindur. Ajo duket e gatshme t’ia kushtojë gjithë jetën bashkëshortit. Prandaj, në shumicën e rasteve, ajo nuk ka interesat dhe hobi të saj, sepse thjesht nuk ka kohë për këtë, ajo i përkushtohet vetëm burrit dhe problemeve të tij.

Në përgjithësi, gra të tilla rrallë janë “reale”, të gjitha emocionet dhe ndjenjat e tyre janë shumë të rreme që një person inteligjent mund t’i vërejë shpejt dhe lehtë.

Përjetësisht xheloze

Ajo dëshiron të monitorojë vazhdimisht të gjitha aspektet e burrit që tashmë e konsideron pronën e saj: nga ajo që duhet të veshë partneri e saj deri te miqtë me të cilët duhet të shoqërohet. Në të njëjtën kohë, ajo do të jetë xheloze për pothuajse çdo grua që e shikon atë. Sigurisht, këtu nuk ka vend për hapësirë ​​dhe kohë personale dhe një njeri normal nuk do të lejojë që dikush ta kufizojë.

Ankohen vazhdimisht për gjithçka

Gra të tilla kanë gjithmonë një punë të keqe, këpucë të pakëndshme dhe më e rëndësishmja, ato nuk mund të takojnë “Zotin e të Përsosurve”. Pasi flet me një grua të tillë, burri ka ndjenjën se ajo është vetëm dhe e pakënaqur. Ana e saj negative thjesht do të shuajë dëshirën e tij për të.