Nëse në lëkurë qitni maskën nga jogurti i ftohtë dhe mjalti do të qetësoni të kruarit dhe do të pengoni shfaqjen e fshikave në lëkurë

Ndodh që verës të rrezitemi së tepërmi, për të cilën na tregojnë skuqja dhe ndjenja e pakëndshme në lëkurë, transmeton Telegrafi.

Mirëpo edhe për këtë ekziston zgjidhja.

Kur dëshirojmë që sa më parë të “marrim” ngjyrë,digjemi në diell, më parë do të duhej që të bënim dush me ujë të ftohtë, në mënyrë që të nxjerrim jashtë të nxehtit nga trupi.

Pastaj në skuqje qitet vaj livande dhe vetëm një pikë do të jetë e mjaftueshme për zgjidhje të këtij problemi.

Për shkak të veprimit të mirë dhe antiseptik mund të ndihmojnë edhe qumështi, jogurti dhe mjalti.

Nëse në lëkurë qitni maskë nga jogurti i ftohtë dhe mjalti, do të qetësoni të kruarit dhe do të pengoni shfaqjen e fshikave.

Procedura e përgatitjes është shumë e thjeshtë: përzieni 200 ml jogurt të ftohtë dhe dy lugë të mëdha mjaltë (rreth 50 g) dhe lyeni lëkurën. /Telegrafi/