Sistemi i vet vozitjes, duket se është shumë i avancuar në Discovery të ri

Të gjithë ata që kanë vozitur ndonjëherë së prapthi një veturë, për të cilën ishte e ngjitur edhe një rimorkio, e dinë mirë se sa e vështirë është, transmeton Telegrafi.

Këtë vështirësi, Land Rover e ka larguar për blerësit e interesuar të kenë një Discovery të ri, që mund ta kryejë vet këtë manovër.

Me sistemin e vet vozitjes që është integruar në gjeneratën e katërt të këtij modeli, makina lëvizë vet së prapthi me shumë saktësi.

Në një video të shpërndarë, shihet komiku Jack Whitehall dhe babai tij, që e vë funksionin e lëvizjes autonome dhe makina lëvizë prapa, bashkë me rimorkion e gjatë afro shtatë metra.

Ata dalin me sukses nga rrugica e ngushtë, derisa valët godasin vazhdimisht makinën e tyre, derisa dalin në hapësirë të sigurt. /Telegrafi/