Kuvendi i Kosovës e ka miratuar projektligjin për Provimin e Jurisprudencës. Me 61 deputetë në sallë, me 58 vota për, asnjë kundër dhe pesë abstenime ky projektligj e ka marrë mbështetjen e Kuvendit.

Reklama

Gjatë shqyrtimit të parë projektligjit për Provimin e Jurisprudencës ka pasur përplasje në mes të deputetëve të opozitës dhe ministres së drejtësisë Albulena Haxhiu e cila ka prezantuar projektligjin.

Opozita ka kundërshtuar ndryshimet që Haxhiu i ka bërë në këtë projektligj.

Ndërsa ministrja Haxhiu ka thënë se përmes këtij projektligji synohet avancimi i infrastrukturës ligjore për ngritjen e cilësisë dhe rritjen e transparencës në fushën e jurisprudencës.

Reklama

Sipas saj, i njëjti adreson pengesat që janë identifikuar në të kaluarën gjatë mbajtjes së Provimit të Jurisprudencës.

Ajo ka thënë se mandati i anëtarëve të komisionit propozohen nga ministri i Drejtësisë por mandati do të jetë tre vjet pa mundësi riemërimi.

Reklama

Haxhiu ka thënë se provimi i Jurisprudencës do të organizohet tre herë brenda një viti kalendarik, raporton kp.

Punësimet familjare, provimi i Jurisprudencës e noteria - Përplasje të ashpra mes ministres Haxhiu dhe deputetëve të PDK-së Punësimet familjare, provimi i Jurisprudencës e noteria - Përplasje të ashpra mes ministres Haxhiu dhe deputetëve të PDK-së

Ndërsa ka shtuar se komisioni i raporton ministrit të drejtësisë pas përfundimit të secilit afat të provimit, dhe në raste tjera sipas kërkesës së ministrit.

Ajo ka thënë se komisioni do të përbëhet nga juristë që të cilët e kanë dhënë provimin e jurisprudencës e të cilët do të kenë tetë vite punë profesionale, nga 12 sa ishte në të kaluarën, pikë kjo që gjithashtu është kundërshtuar nga opozita.

Reklama