Bimë zbukuruese dhe praktike

Posaçërisht gjatë ditëve të ftohta, kur rrobat thahen brenda në shtëpi, shumica e amvisave kanë problem me mykun dhe me lagështinë e madhe.

Këto dy dukuri nuk janë të mira për shëndetin, prandaj duhen riparuar në kohë, transmeton Telegrafi.

Disa nga bimët e brendshme mund të jenë shumë të dobishme sepse thithin lagështinë dhe absorbojnë toksina.

Hulumtime të shumta kanë treguar që në lokalet me bimë mund të ketë midis 40 dhe 60 për qind spore myku dhe baktere të ndryshme.

Një ndër bimët më efikase te ku problem është dredhka, a cili nuk është vetëm i dobishëm por duket shumë bukur dhe dekorues dhe, ajo që është më e rëndësishme, lehtë kultivohet.

Reklama

Dredhka (Hedera helix) eliminon mykun dhe, pos kësaj, absorbon toksina siç janë formaldehidi dhe benzeni.

Reklama

Kultivohet më mirë në dritë të fortë por jo në dritë të drejtpërdrejtë, i përshtatet lagështia.

Megjithatë, duhet pasur parasysh që fletët e kësaj bime janë helmuese për kafshët shtëpiake, prandaj rekomandohet ta mbani në lartësi që shtëpitë ose macet nuk mund t’i arrijnë. /Telegrafi/